Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tekir, yoğurtlu

Yoğurtlu Tekir

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Tekir




Yoğurtlu Tekir

Malzemeler
12 adet tekir balığı, 1 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, kırmızı pul biber, tuz, un, kızartma için sıvı yağ

Yapılışı
Tekir balığının pullarını bıçağın sırtı ile kazıyın Kafalarını hafifçe tuzlayın Yoğurdu en az bir saat oda ısısında tutun Sarımsakları ayıklayın Ezin, yoğurda ekleyin ve karıştırın Tavada yağı kızdırın, balıkları una batırın, yağa atıp iki taraflarını da kızartın Çıkartınca kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün Servis tabağına aldığınız balıkların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün Üzerine pul biberi ekin Hemen sıcak servis yapın Sarımsaklı yoğurt genelde bütün kızartmalarda olduğu gibi aslında yağlı bir balık olan ancak en lezzetli yeme şekli kızartma olan tekirin hazmını kolaylaştırmaktadır Tekir balığı taze olduğu sürece yoğurt ile birlikte yenmesinin hiçbir sakıncası yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.