Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
yemekleri, öğrenci

Öğrenci Yemekleri

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öğrenci Yemekleri



Bulgur çorbası

Malzemeler

Patates
Varsa havuç
1 kepçe bulgur
Baharat
4 bardak su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

Bir tane orta boy patatesi minik minik doğra (tarafımızdan tavla zarı boyutları önerilir) Elin değmişken havucu da aynı boyutlarda doğra 4 bardak suyla pişir Suya salçasını yağını kat E baharat atmayı da unutma Karabiberi abartma -Hah o kadar yeter Tamam O su kaynayacak ki kaynarken karıştır arada Baktın patates, havuç filan pişmiş 1 kepçe bulgur koy O da pişsin biraz ki midene oturmasın di mi

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Öğrenci Yemekleri

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öğrenci Yemekleri




100 gr Katı Yağ,
4 adet Yumurta,
Orta boy 1 Kuru Soğan,
4 adet Sivri Biber,
4 adet kabuğu soyulmuş Domates,
1/4 bağ ince doğranmış Maydanoz 1 yemek kaşığı Biber Salçası,
1 çay kaşığı tuz,
(İsteğe Bağlı Kıyma-Sosis-Sucuk-Pul Biber-Kekik)

Yapılışı:

Katı yagı mümkünse teflon bir tavaya koyarak yanmayacak kadar eritiyoruz Önceden ince ince doğranmış önce soğanları, sonra biberleri, sonra (kıymalı olacaksa kıymayı)salçasını, sonra domatesleri (sosis yada sucuklu olacaksa onları) koyup suyu azalıncaya kadar pişiriyoruz Daha sonra yumurtalarını kırıp hiç karıştırmadan 2 dk daha tavanın ağzını kapatarak pişirdikten sonra ince kıyılmış maydanozları üzerine sepeleyip 3-4 dk demlenmeye bırakıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Öğrenci Yemekleri

Eski 09-05-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öğrenci Yemekleri



6 adet patates
4 adet yumurta
1 çay bardağı zeytin yağı
tuz
karabiber
2 çay kaşıgı pul biber
3 diş sarımsak

Yapılışı:
geniş bir tavaya zeytin yağını döküyoruz yağ kızarınca iri doğranmış sarımsakları atıyoruz biraz pembeleşince küp halinde doğranmış olan patateslerimizi ilave ediyoruz patatesler kavrulunca tuzunu ve baharatını ilave ediyoruz son olarak yumurtaları ayrı bir kapta çırparak ilave ediyoruz yemeğimiz servise hazır

Alıntı Yaparak Cevapla

Öğrenci Yemekleri

Eski 09-05-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öğrenci Yemekleri



2 ADET PATATES
5-6 ADET MANTAR
3 ADET SİVRİ BİBER
3 YUMURTA SIVI YAĞ
TUZ
KIRMIZI BİBER
KARABİBER
Yapılışı:
PATATESLERİ ÇİĞ OLARAK KABUKLARINI SOYUP KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIN YAĞI BÜYÜK BİR TAVADA KIZDIRDIKTAN SONRA PATATESLERİ İLAVE EDİP BİRAZ ÇEVİRİN AYIKLANIP DOĞRANMIŞ MANTARLARI VE BİBERLERİDE EKLEYİP YAĞDA BİRAZ KAVURUN DİĞER TARAFTA YUMURTALARI VE BAHARATLARI ÇIRPIP TAVADAKİ PATATES-MANTAR KARIŞIMINA İLAVE EDİP ARKALI ÖNLÜ PİŞİRİN

Alıntı Yaparak Cevapla

Öğrenci Yemekleri

Eski 09-05-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öğrenci Yemekleri



Domates 3 orta boy 375 gram
Yeşil biber 3 orta boy 50 gram
Soğan 1 orta boy 75 gram
Sıvı yağ 6 yemek kaşığı 60 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara biber ¼ tatlı kaşığı 05 gram
Yumurta 6 adet 300 gram

Yapılışı:
Yapılışı: Domates ve yeşil biberi yıka, soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra Yağ ve soğanı tencereye koy, kapağı kapat, ara sıra karıştırarak, 4-5 dakika öldür Yeşil biberin sap ve çekirdeklerini ayır, yarım santimetre kalınlıkta, halka şelinde kesDomatesi yarım santimetreküp irilikte, kuşbaşı doğra, yeşil biberle birlikte soğana ekle, tuz ve kara biberi koy, karıştır, kısık ateşte 7-8 dakika pişir Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba tek tek tazeliğini kontrl ettikten sonra, domatesli karışıma kat, karıştır Kısık ateşte yumurta katılaşıncaya kadar 2-3 dakika pişir

Alıntı Yaparak Cevapla

Öğrenci Yemekleri

Eski 09-05-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öğrenci Yemekleri



Beyaz peynir 7 kibrit kutusu 210 gram
Yumurta 4 adet 200 gram
Patlıcan 2 büyük boy 600 gram
Tuz 1 tatlı kaşığı 6 gram
Sıvı yağ (kızarırken çektiği) 2/3 su bardağı 130 gram

Yapılışı:
Peyniri ez Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, tek tek kırarak, tazeliğini kontrol edip peynire ekle, karıştır Patlıcanları yıka, saplarını kes, aralıklı soy, I santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra ve tuzla Peynir-yumurta karışımını patlıcanların üzerine paylaştır Sıvı yağı kızdır, peynirli kısmı üste gelecek şeklide koy, üzerindeki karışım katılaşınca ters çevir, pembeleşinceye deyin kızart

Alıntı Yaparak Cevapla

Öğrenci Yemekleri

Eski 09-05-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öğrenci Yemekleri



Börek Yemeği
3 adet yufka
200 gr pastırma (sen bunu başka şeylerle de değiştirebilirsin yapmaya başlayınca)
2 adet rendelenmiş iri havuç
1/2 kg ıspanak
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı zyağı
ıspanakların yaprak kısımlarını iyice yıkayıp kurula ve yan tarafa koy
şimdiii:
1 yufkayı bütün olarak masa üstüne koy zyağlı sudan bir kaşıkla üzerine çok az serp yufka çok ıslanmasın ve sonra rendelenmiş havuçları yayarak üzerine ser
2yufkayı da bunların üzerine koyup yine yağlı sudan az serp ve kurulanmış ıspanak yapraklarını ser
3yufkayıda üzerlerine koyup yine yağlı suyla az ıslatıp pastırmaları ser ve dikkatlice patlatmadan uzun bir rulo yapıp yağlanmış fırın tepsisine kol böreği nizamında döşe 200 derecede 20 dk fırına koy ve afiyetle ye kullandığın malzemeler sulu olduğundan tüm olay yağlı suyu kıvamında koyup ruloyu patlatmamak
afiyet olsun
PS bu böreği hayal gücünle her şeyle yapabilirsin ortadan 2 ye kesip ruloyu 2 parça halinde de tepsiye koyabilirsin kesildiğinde fotoğrafıda renkli ve güzel oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Öğrenci Yemekleri

Eski 09-05-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öğrenci Yemekleri



Pratik Yemek
MALZEMELER
4 adet patates
4 çorba kaşığı zeytin yağı
2 adet orta boy kuru soğan(yarım ay şeklinde doğranmış)
tuz
karabıber
4 adet yumurta
3 dal taze yeşil soganın sapları

HAZIRLANIŞI
Patateslerı yıkayıp kurulayıp soyun İnce halkalar halinde doğrayın tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin, zeytin yağını bir tavada kızdırın soğanları kavurup patatesleri ilave edin, patesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin Tuz ve karabiberi ekleyin ateşten alın, kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın Karıştırma kabının içinde yumurtaları cırpın kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın, patateslerı ve yumurtaları tavaya dökün Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin Ateşten alın, omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyin

AFİYET OLSUN !

Alıntı Yaparak Cevapla

Öğrenci Yemekleri

Eski 09-05-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Öğrenci Yemekleri



MAYALI KREP
* 1 litre süt (ılık)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 paket kuru maya
(küçük paketlerde satılıo artıkh,
yaklaşık 1 yemek kaşığına tekabül ediyo)
* Aldığı kadar un
(diyeceksiniz ne kadar yani?
Ne bilim yap kafana göre, cıvık olcak ama)

Pişir teflonda azıcık yağ dök cızır cızır incecik ohhh
İsteyen reçel sürer isteyen bilimum kahvaltı çeşitleri

MAYASIZ OLANI DA WAR!
* 2 yumurta
* Yarım su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı ılık su
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un

İşte evde ne malzeme warsa onu tercih edersiniz
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.