09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hasanpaşa Köfte (Püreli Hasanpaşa Köfte)
Dış görüntüsü köfteye benzemeyen köfte olarak belleğime yer etmiş bir tarifi paylaşacağım bugün Nasıl yani diyebilirsiniz Üzerinde patates püresi ve erimiş kaşar olunca, köfte görünmüyor, yerken sürpriz olarak tadı damağınıza yayılıveriyor Bu tarifin orijinali biraz yağlı, üstelik de kolesterolü çok yüksek Bu sebeple Diyetistanbul Mutfağında itinayla light hale getirildi diyebilirim Kalorisini yarı yarıya azalttığım bu köfteyi aileniz, dostlarınız, misafirleriniz için de hazırlayabilirsiniz Hiçbirinin şikâyet etmeyeceğinden emin olabilirsiniz
Malzemeler (4 kişilik)
Yağsız dana kıyması 200 gr
Galeta unu 2 çorba kaşığı
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 Yumurta
1 iri domates
2 sivribiber
2 orta boy patates
Su
50 gr Light kaşar rendesi
Kimyon, nane, kekik, karabiber,
Yapılışı:
Bir tencerede yıkadığınız pürelik patatesleri haşlamaya bırakın Kıyma, baharatlar, tuz, galeta unu, yumurta ve baharatları derin bir kapta iyice yoğurun Üzerini kapayıp buzdolabında 1 saat dinlendirmenizi öneririm Ancak zamanınız yoksa hemen de yapımına geçebilirsiniz
Haşlanan patatesleri çatal yardımı ile ezin Kaşar rendesinin yarısını içine ekleyerek ezmeye devam edin Pürenizi soğumaya bırakın
Cam fırın kabına pişirme kâğıdı döşeyin Köfteyi dört eşit parçaya bölüp iri ancak yassı köfteler yapın Tepsinize aldığınız köfteleri 15 dakika fırınlayın Rengi kahverengileşen ve neredeyse pişen köftelerin üzerine pürenizi paylaştırın ve halka halka kestiğiniz domatesleri ve üzerine yarım sivri biberi de koyup kürdan bayırın Kaşar rendesinin kalan yarısını domateslerin üzerini kaplayacak şekilde serpiştirip fırında 15 dakika kısık ayarda, 5 dakika da ızgara ayarında pişirip üzerini kızartın
Yanına yoğurt, salata ekleyip süper bir ziyafet menüsü elde edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun
|
|
|