Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, domates, ege, usulü, zeytinyağlı

Ege Usulü Zeytinyağlı Domates Dolması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ege Usulü Zeytinyağlı Domates Dolması




Zayıflamak için programa giren kişilerin çoğunda dolmalar, sarmalar yasaklanacak inanışı vardır Bugün vereceğim tarif ile yaptığınız domates dolması tam aksine yaz günlerinde sıkça tüketebileceğiniz, sağlıklı hafifi bir yemek Ege yöremizde sıkça yapılan bu yemeği, Nazilli ve Aydın?da yaşayan akrabalarımıza gittiğimde hep yerim Dolma egede yaz aylarında neredeyse ana yemek gibidir, ekmek yemek yerine dolmayı tercih ederler Hele bir de yemeğe misafir gelecekse zeytinyağlı dolma olmazsa olmaz Çat kapı gelen yemekli misafire de çok çabuk hazırlanıp pişen bu dolmayı yaparlar

Ege usulü domates dolmasının yanına yoğurt ve et grubundan bir yemek örneğin ızgara köfte ekleyerek dengeli bir menü oluşturabilirsiniz Aynı menüde çorba ile domates dolmasını birlikte servis etmek isterseniz çorbayı mümkünse domatesli tercih etmeyin Her iki yemek de kırmızı renkte olursa yemeğiniz göze hitap etmez Ayrıca çeşitlilik sağlanmamış olur Beyaz renkli olan yoğurtlu ya da yeşil bir çorba olan ıspanak çorbasını domates dolmasının yanında sunabilirsiniz

1 porsiyon ege usulü zyağlı domates dolma porsiyon ölçüsü: 2 adet
1 porsiyon ege usulü zyağlı domates dolma değişim ölçüsü: 1 ekmek+1/2 sebze+1 yağ
1 porsiyon ege usulü zyağlı domates dolma kalorisi:145 kalori

Malzemeler (4 kişilik)

8 küçük domates
8 çorba kaşığı pilavlık bulgur (1 su bardağı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/8 demet dereotu
1/8 demet maydanoz
2 dal taze nane
1 dal taze fesleğen
Tuz, karabiber
1 adet kuru soğan
2 kesme şeker
1 bardak su

Yapılışı

Domatesleri yıkayıp sap kısmını kapak olacak şekilde kesin ve içini boşaltın

Domatesin içinden çıkan çekirdekli kısmı, 1 kuru soğanı ve zeytinyağının yarısını bir tavada 5 dakika kavurun İçine bulguru ve diğer malzemeleri ekleyip 2 dakika sonra ocağı kapayın Hazırladığınız dolma harcını domateslerin içine doldurup önceden kesp ayırdığınız kapak kısmını da üstüne kapayın Zeytinyağının kalan kısmını suya ilave edip tencereye bu suyu ekleyin (dolmalar daha parlak ve lezzetli olacaktır) Yaklaşık 15 dakika orta ateşte pişmeye bırakın Bulgur tanelerinin pişip pişmediğini kontrol edin Bulgurlar piştiyse yemeğiniz hazırdır İster sıcak ister soğuk servis edebilisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.