![]() |
Ege Usulü Zeytinyağlı Domates Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Usulü Zeytinyağlı Domates DolmasıZayıflamak için programa giren kişilerin çoğunda dolmalar, sarmalar yasaklanacak inanışı vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ege usulü domates dolmasının yanına yoğurt ve et grubundan bir yemek örneğin ızgara köfte ekleyerek dengeli bir menü oluşturabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 porsiyon ege usulü z ![]() 1 porsiyon ege usulü z ![]() 1 porsiyon ege usulü z ![]() Malzemeler (4 kişilik) 8 küçük domates 8 çorba kaşığı pilavlık bulgur (1 su bardağı) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1/8 demet dereotu 1/8 demet maydanoz 2 dal taze nane 1 dal taze fesleğen Tuz, karabiber 1 adet kuru soğan 2 kesme şeker 1 bardak su Yapılışı Domatesleri yıkayıp sap kısmını kapak olacak şekilde kesin ve içini boşaltın ![]() Domatesin içinden çıkan çekirdekli kısmı, 1 kuru soğanı ve zeytinyağının yarısını bir tavada 5 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|