Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köftesi, sebze, sepetinde, tavuk

Sebze Sepetinde Tavuk Köftesi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Sepetinde Tavuk Köftesi




Köfte yapmak ayrı bir beceridir derler Kimilerine göre de köfte çok kolay bir yemektir Benim kanaatim ise iyi bir köfte yapmanın öyle çok kolay olmadığı yönünde İyi bir köfte yapmanın sırrı malzemeleri doğru seçmek ve baharat uyumunu sağlayabilmekte gizlidir Kalorisi ve kolesterol değeri düşük olan tavuk etinden hazırladığım sebze sepetinde tavuk köftesini mutlaka deneyin Ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız

Tavuk kıymanızı tazeliğinden emin olduğunuz göğüs etinden gözünüzün önünde çektirin Bildiğiniz gibi tavuk eti açıkta satılması yasak olan ürünlerden Tavuk kıyması da önceden hazırlanıp et vitrinlerinde sergilenemiyor Dolayısıyla üretim tarihi yeni olan bir tabak tavuk göğüs seçmeniz ve güvendiğiniz kasabınıza teslim etmeniz yeterli

Un kullanma sebebime gelince; tavuk kıyması kırmızı ete göre biraz daha cıvık kıvamdadır ve çabuk dağılabilir Bunu önlemek tek başına yumurtayla mümkün değildir Ekmek içi yerine galeta ve un kullanırsanız bu problem de ortadan kalkmış olur

MALZEMELER: (4 kişilik)
  • 400 gr göğüs etinden tavuk kıyması
  • 2 çorba kaşığı kepekli ya da tam buğday unu
  • 2-3 adet kepekli galeta
  • 1 yumurta
  • 1 kuru soğan
  • ¼ demet maydanoz
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz, kırmızı toz biber, karabiber, yenibahar
Sebze sepeti için

2 adet taze kabak
2 adet havuç
2 adet uzun sivri biber

HAZIRLANIŞI:

Soğanı soyup rendeleyin Maydanozu temizleyip ince ince kıyın Kıymayı çukur bir kaba alın Ufaladığınız kepekli galetayı, yumurtayı, kepekli unu, baharatları, tuzu, rendelediğiniz soğanı ve maydanozları ilave edip güzelce yoğurun Parmak büyüklüğünde köftelerinizi hazırlayın (Tekirdağ köfte gibi) Fırın tepsisine yağlı pişirme kâğıdı serip hazırladığınız köfteleri üzerine dizin Orta ateşte 20 dakika fırınlayın

Kabak, biber ve havucu yıkayıp soyun İnce uzun şeritler halinde kesin Küçük bir tavada 1 çay bardağı su ile haşlayın Havuçlar piştiğinde ocağı kapayın

Servisi
Servis tabaklarına sebzeleri eşit olarak paylaştırın Tabağa sebzeleri yıldız şeklinde yerleştirin Sebzelerin üzerine istediğiniz şekilde köfteleri dizin Taze maydanoz ve cheryy domates ile tabağınızı süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.