Sebze Sepetinde Tavuk Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebze Sepetinde Tavuk KöftesiKöfte yapmak ayrı bir beceridir derler Kimilerine göre de köfte çok kolay bir yemektir Benim kanaatim ise iyi bir köfte yapmanın öyle çok kolay olmadığı yönünde İyi bir köfte yapmanın sırrı malzemeleri doğru seçmek ve baharat uyumunu sağlayabilmekte gizlidir Kalorisi ve kolesterol değeri düşük olan tavuk etinden hazırladığım sebze sepetinde tavuk köftesini mutlaka deneyin Ne dediğimi daha iyi anlayacaksınız![]() Tavuk kıymanızı tazeliğinden emin olduğunuz göğüs etinden gözünüzün önünde çektirin Bildiğiniz gibi tavuk eti açıkta satılması yasak olan ürünlerden Tavuk kıyması da önceden hazırlanıp et vitrinlerinde sergilenemiyor Dolayısıyla üretim tarihi yeni olan bir tabak tavuk göğüs seçmeniz ve güvendiğiniz kasabınıza teslim etmeniz yeterli![]() Un kullanma sebebime gelince; tavuk kıyması kırmızı ete göre biraz daha cıvık kıvamdadır ve çabuk dağılabilir Bunu önlemek tek başına yumurtayla mümkün değildir Ekmek içi yerine galeta ve un kullanırsanız bu problem de ortadan kalkmış olur![]() MALZEMELER: (4 kişilik)
2 adet taze kabak 2 adet havuç 2 adet uzun sivri biber HAZIRLANIŞI: Soğanı soyup rendeleyin Maydanozu temizleyip ince ince kıyın Kıymayı çukur bir kaba alın Ufaladığınız kepekli galetayı, yumurtayı, kepekli unu, baharatları, tuzu, rendelediğiniz soğanı ve maydanozları ilave edip güzelce yoğurun Parmak büyüklüğünde köftelerinizi hazırlayın (Tekirdağ köfte gibi) Fırın tepsisine yağlı pişirme kâğıdı serip hazırladığınız köfteleri üzerine dizin Orta ateşte 20 dakika fırınlayın![]() Kabak, biber ve havucu yıkayıp soyun İnce uzun şeritler halinde kesin Küçük bir tavada 1 çay bardağı su ile haşlayın Havuçlar piştiğinde ocağı kapayın![]() Servisi Servis tabaklarına sebzeleri eşit olarak paylaştırın Tabağa sebzeleri yıldız şeklinde yerleştirin Sebzelerin üzerine istediğiniz şekilde köfteleri dizin Taze maydanoz ve cheryy domates ile tabağınızı süsleyerek servis yapın![]() |
|
|
|