![]() |
Mayonez Soslu & Kaparili Söğüş Et |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayonez Soslu & Kaparili Söğüş EtMalzemeler: * 400 gram dana but * 2 adet havuç * 160 gr light konserve tonbalığı * Yarım su bardağı light mayonez * 1 su bardağı light yoğurt * 2 çorba kaşığı kapari * 2 adet taze soğan * 2 adet defne yaprağı * Birkaç adet salata yaprağı ve tuz ![]() Hazırlanması: * Havuçları temizleyip doğrayın ![]() ![]() * Havuç, soğan ve defne yaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ![]() ![]() * Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin ![]() * Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın ![]() * Kapariyi yıkayıp süzün ![]() ![]() * 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin ![]() * Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin ![]() * Salata yaprakları eşliğinde servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|