Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaparili, mayonez, soslu, söğüş

Mayonez Soslu & Kaparili Söğüş Et

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayonez Soslu & Kaparili Söğüş Et



Malzemeler:
* 400 gram dana but
* 2 adet havuç
* 160 gr light konserve tonbalığı
* Yarım su bardağı light mayonez
* 1 su bardağı light yoğurt
* 2 çorba kaşığı kapari
* 2 adet taze soğan
* 2 adet defne yaprağı
* Birkaç adet salata yaprağı
ve tuz

Hazırlanması:
* Havuçları temizleyip doğrayın Taze soğanları temizleyip kıyın
* Havuç, soğan ve defne yaprağını tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin Orta ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin
* Eti ilave edip ateşi kısın ve et yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin
* Eti kevgirle ayrı bir tabağa alıp soğumaya bırakın
* Kapariyi yıkayıp süzün Tonbalığını iyice süzün
* 1 kaşık kapari, tonbalığı, mayonez ve yoğurdu robotta püre halinde ezin
* Hazırladığınız sosu servis tabağına alıp üzerine eti ve ayırdığınız kapariyi ilave edin
* Salata yaprakları eşliğinde servis yapabilirsiniz




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.