![]() |
Sütlü Pirinç Soslu Karamelli Dondurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Pirinç Soslu Karamelli DondurmaHazırlama süresi 25 dakika 6-8 adet 275 kalori Malzemeler: 300 gram pirinç 150 gram pudra şekeri 1 litre süt 125 ml ![]() 400 ml ![]() karamelli dondurma çubuk tarçınHazırlanışı: * Geniş bir tencerede 125 ml ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Karışımı kaynatın ![]() ![]() * Pirinçler sütü çekene kadar yaklaşık 15 dakika orta ateşte pişirin ![]() * Altını kapatıp şeker ve kremayı ekleyin ve dinlendirmek üzere oda sıcaklığında bekletin ![]() * Hazırladığınız sütlü pirinci ılık olarak bir tatlı tabağına aktarın ![]() ![]() İsterseniz hazırladığınız tatlının üzerini birkaç çubuk tarçınla süsleyip tatlandırabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|