![]() |
Şamfıstıklı Dondurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şamfıstıklı DondurmaŞAMFISTIKLI DONDURMA =Malzemeler= 4 yumurta sarısı, 1 bardak toz şeker, 50 gr ![]() 1 fincan badem, 3 bardak süt, 1 vanilya çubuğu ![]() =hazırlanışı= 1- Sütü bir kaba koyarak vanilya çubuğunu da ekledikten sonra yavaş yavaş kaynatın; kaynattıktan sora ateşten indirerek üzerini kapatın ve birkaç dakika için dinlenmeye bırakın ![]() 2- Diğer tarafta 1 bardak şeker ile 4 yumurta sarısını iyice köpürünceye kadar çırpıp ve daha evvel içinden vanilya çubuğunu çıkarttığınız sütü, yumurtalı şekere sürekli karıştırarak yavaş yavaş katın ![]() 3- Eriyiği gayet hafif ateşte, kaynamamasına dikkat ederek ve sürekli olarak karıştırarak, krema, kaşığın üzerine sarılmaya başlayıncaya dek pişirin ve ateşten indirerek bir kenarda soğumaya bırakın ![]() 4- Soğurken de üzerinde kaymak oluşmaması için zaman zaman karıştırın ![]() 5- Bademleri kaynar suda ağarttıktan ve kabuklarını soyduktan sonra bir havana koyarak şamfıstıklarla ve geri kalan şekerle iyice dövün; içine bir iki küçük kaşık süt ekleyin ve bu kanşımı macun haline gelinceye kadar yeniden dövün ![]() 6- Daha sonra bu macunu, pişirdiğiniz kremanın içine karıştırın ve eğer yeşil rengi kuvvetlendirmek istiyorsanız az miktarda şekerci boyası (yeşil) ekleyin ![]() 7- Dondurma eriyiğini daha evvelki dondurma tanımlarında anlatıldığı şekilde ya dondurmalığa ya da buzluğa yerleştirin ![]() |
![]() |
![]() |
|