Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
galetalı, pirzola

Galetalı Pirzola

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Galetalı Pirzola



Malzemeler
  • 1 kilo pirzola (siniri alınmış ve dövülmüş)
  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • yeteri kadar tuz ve ceviz büyüklüğünde rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 fincan galeta unu

Yapılışı

Bir tahta üzerine un konur 3 yumurta bir kaba konur Galeta unu da rendelenmiş kaşarla karıştırılarak bir yere serpilir Pirzolalar önce una, sonra yumurtaya ve sonra da galetaya bulanır Bir kenara konur Böylece pirzolaların hazırlanması tamamlanır Tepsi veya tavada iki kaşık yağ ile orta ateşte alt üst edilerek kızartılır Patates tavası ve arzu edilen garnitür sebze de et yanına konur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.