Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keledoş

Keledoş

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keledoş



Malzemeler
  • Kavurma eti
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 su bardağı den(Döğme)
  • yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 2 avuç ak pancar
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı kurut

Yapılışı

Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılırPişmesine yakın yeşil mercimek konur,hepsi piştikten sonra içine akpancar ve kavurma eti konur10-15 dakika kaynatılırMalzeme iyice pişer,ezilmiş kurut kaynayan tencereye dökülür muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilirOcaktan indirilir,üzerine tereyağı konulur bu yağ yemeğin sıcağı ile erir daha sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.