Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
başka, firin kebabi, konyadan, lezzet

Konya'dan Bir Başka Lezzet "Firin Kebabi"

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konya'dan Bir Başka Lezzet "Firin Kebabi"



FIRIN KEBABI

Konya'nın en önemli lezzetlerinden olan etliekmeği tanıttıktan sonra sıra bir diğer önemli lezzet olan "Fırın Kebabı"na sıra geldi Aynı etliekmekte olduğu gibi bu yemeğimizin yapımı da ustalık ister Ayrıca Fırın Kebabını yiyebileceğiniz yerler etliekmeğe göre sınırlıdır Gelirseniz ve tadarsanız afiyet olsun
İşte size tarifi:
Fırın kebabı yalnızca mevsime göre koyun veya kuzu etiyle yapılır bir koyunda ortalama 10-15 kilo kebaplık et çıkar kebaplık etler büyük bir bakır leğene döşenirbüyük leğenler 10 koyun ve kuzu alabilir büyüklüktedir leğenler gece saat 5'ta fırına verilir 6-7 saat pişirilir
içine hiç bir katkı maddesi katılmadan, et kendi saldığı şeyle haşlanır bu işlem bittikten sonra etin leğene biriken kendi yağında kızartılır leğendeki etler sadece alttan üste aktarılırlar Saat 9'da fırın koltuğuna alınır yavaş yavaş pişirilerek saat 11'de servise hazırlanır
Konya'da Fırın Kebabı Yiyebileceğiniz Meşhur Adreslerden Biri:
Hacı Şükrü
Bu da krokisi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.