![]() |
Güveçte Yürek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte YürekGüveçte Yürek MALZEMELER 4 yüregi, toplam 750 gr 25 gr margarin veya tereyagi 1 büyük , küçük esit parçalara bölünmüs 2 sapi küçük esit parçalara bölünmüs 1/2 yesil veya kirmizi , küp halinde kesilmis 1 büyük sogan, dogranmis 300 ml sicak suyu 1 defne yapragi Tuz ve kara 2 yemek kasigi un 1 yemek kasigi salçasi YAPILIŞ TARİFİ Yürekleri kurulayip 1 cm ![]() ![]() Margarini orta boy bir tencerede eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk suyunu, defne yapragini, tuz ve i ekleyin ![]() ![]() Tencerenin kapagini kapatip agir ateste 1 ![]() ![]() ![]() Küçük bir kapta unu biraz soguk suyla karistirin ![]() ![]() Güveci agir ateste 2-3 dakika daha pisirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|