Limonlu Kuzu Pirzola |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Kuzu PirzolaMalzemeler, 6 adet kuzu pirzola 4 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 adet kuru soğan ½ limon suyu ¼ su bardağı krema 1 dilimlenmiş limon Tuz Karabiber Hazırlanışı, Pirzolaların her yanına tuz ve biber serpin Büyük bir tavada yağı eritin Yağ kızınca, pirzolaları koyup her iki tarafı 3-5 dakika, pirzolalar yumuşayıp içleri pembeleşene kadar pişirin Ayrı bir tavada soğanı ince ve halka halka doğrayıp soteleyin Pişen pirzolalarının kemiklerini etlerden ayırın Sadece etleri bir servis tabağına alıp, üzerine önce soğanları ardından, maydanozları serpin Bir tavada krema ve limon suyu çok kaynatmadan pişirin Tavayı ateşten alıp, sosu pirzolaların üstüne servis yapın Afiyet Olsun |
|