Evde Sucuk Yapımı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Sucuk YapımıMALZEMELER 5 kilo dana kıyması, döşle karışık 20 gr kırmızı toz biber 10 gr yenibahar 20 gr karabiber 80 gr tuzla dövülmüş sarmısak 100 gr tuz 5 m koyun barsağı (Mısır Çarşısından temin edilebilir) HAZIRLANIŞI Malzeme iyice yoğurulur, birkaç saat serin bir yerde bekletilir Ilık tuzlu suda 15 dakika bekletilmiş bağırsağasucuk doldurma makinesiyle içinde hava kalmayacak şekilde istenen büyüklükte doldurulur, sicimle bağlanır Kuruması için rüzgarsız bir yere asılır İlk 3 gün asılan sucuklar günde 1 kere suya daldırıp, çıkartılır Damak zevkine göre baharat ve sarmısak miktarı arttırılıp, çoğaltılabilir![]() AFIYET OLSUN! |
|
|
|