![]() |
Yemek Adı : Kısır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Adı : KısırYemek Adı : Kısır Mutfak : Türk Türü : Av Etleri MALZEMELER 500 Gr Dana kıyması (iki kere çekilmiş) 500 Gr Köftelik bulgur 2 Adet orta boy soğan 2 Adet domates 1 Adet Maydanoz 1 Çorba kaşığı domates salçası 1 Çorba kaşığı biber salçası 1 Tatlı kaşığı acı pul biber(isteğe bağlı) Kimyon Tuz Karabiber ½ Demet taze soğan GARNİTÜR İÇİN 1 Adet orta boy soğan ½ Demet maydanoz 2 Çorba kaşığı sumak 2 Çorba kaşığı zeytinyağı Tuz HAZIRLANIŞI Köftelik bulguru derin bir kabın içerisine alıp bir su bardağı sıcak su ile ıslatıp 25-30 dakika bekletin ![]() Daha sonra kıymayı,ince ince doğranmış soğanları,domatesi,baharatları ve salçayı katıp iyice yoğurun ![]() Ara sıra su ekleyerek yoğurmaya devam edin ![]() Köftelik bulgur iyice yumuşadıktan sonra kıyılmış maydanozu koyun, bulgura karıştırın ![]() Avcunuzu ıslatarak şekil verin ![]() Sumaklı soğan garnitürü ile servis yapın ![]() AFIYET OLSUN! |
![]() |
![]() |
|