Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolmasi, hindi, kestaneli

Kestaneli Hindi Dolmasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Hindi Dolmasi



Kestaneli Hindi Dolmasi

Mutfak: Türk

Katagori: Tavuk Yemekleri

Süre: 60dk

Serv


6

Zorluk: Zor

Tavsiyeler:0

Malzemeler:

4-5 gr`lik Bütün Hindi

4 yemek kasigi tereyagi

2 adet kuru sogan

1 kg kestane

Iç Pilav:

500 gr pirinç

200 gr tereyagi

Ince dogranmis Hindi Cigeri

50 gr antepfistigi

50 gr kusüzümü

2 adet dogranmis kuru sogan

Tuz, karabiber Yenibahar Tarçin

1 demet dereotu

1 lt tavuk suyu

Yapilis Tarifi

Temizleyip yikadiktan sonra, butlarini iple bagladiginiz hindiyi tereyaginda hafif
kizartin Bir miktar su ekleyerek orta isidaki firinda
çevirerek 1,5 saat pisirin

Pirinci islatip, yikayin suyunu süzün, Tereyaginda fistiklari pembelesinceye kadar
kavurun sogani ilave edin Sirasiyla hindi cigerini,
kus üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun Tuz,
karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar
pisirin Pilavinizi demlemeye birakin Ayiklanmis kestaneleri
hindinin sosu ile pisirin Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis
yapin

AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.