09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gaziantep Yöresinin Meşhur Simit Kebabı (Oruk
Simit Kebabı (oruk)
İçindekilerÖlçüMiktarBulgur (köftelik)1 su bardağı150 gramSu (sicak)1/2 su bardağı100 gramSoğan2 büyük boy180 gramSarmısak5 diş15 gramKoyun kıyma (az yağlı)2 3/4 su bardağı500 gramBiber salçası1 tatlı kaşığı5 gramNane2 yemek kaşığı2 5 gramTuz2 tatlı kaşığı12 gramKara Biber1 tatlı kaşığı2 gramKırmızı biber1 tatlı kaşığı2 gramKimyon1 tatlı kaşığı2 gramYeni bahar1/2 tatlı kaşığı1 gram
Yapılışı
Bulguru geniş bir kaba koy, üzerine suyu gezdir, kapat 30 dakika beklet Soğanı ve sarımsağı soy, yıka Soğanı rendele, sarımsağı ez Kıyma, soğan, sarımsak, salça, nane, tuz ve baharatları bulgura ekle ve iyice yoğur Eti hafif ıslatarak altı parçaya ayır Her parçayı şişlere geçir Parmak izi bırakacak şekilde sıkarak 2 5 santimetre çapında şiş köfteler hazırla Yemekten varım saat önce hafif kömür ateşi üzerinde çevirerek pişir Şişlerle veya şişten çıkarıp servis tabağını al Porsiyon adedi: 6
Besin Değeri
(Yaklaşık 1 porsiyonun)
Enerji333 calProtein17 3 gYağ18 2 gKarbonhidrat25 gKalsiyum39 mgDemir3 28 mgFosfor222 mgÇinko3 mgSodyum814 mgA Vitamini174 iuTiamin0,20 mgRiboflavin0,19 mgNiasin5,30 mgC Vitamini2 mgKolesterol58 mg
Notlar
Tarif Gaziantep'den alınmıştır Yufka ekmek ve soğan piyazı ile servis edilmektedir Kömür ateşi hazırlama olanağı yoksa, şekillendirilmiş köfteler halinde şişten çıkarılır Yağlanmış tepsiye dizilerek fırında, veya teflon tavaya konarak ocakta pişirilir
|
|
|