Kuşbaşılı Çanak Pide |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşbaşılı Çanak PideKUŞBAŞILI ÇANAK PİDE =MALZEMELER= 5 su b un yarım p yaşmaya su,tuz iç harcı için: 400 gr kuşbaşı et 3 biber 1 domates 5 dal yeşil soğan 1 tutam maydanoz 1 çorba k salça sıvıyağ tuz, karabiber =HAZIRLANIŞI= Önce unun ortasına yaşmayayı alınOrtasına ılık su koyarak mayayı ezin Daha sonra su ve tuz ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayıp mayalanmaya bırakın Bu arada iç harcı için kuşbaşı eti minik minik doğrayınİçine küp doğranmış domatesi biberi,yeşil soğan ,maydanoz ve salçayı ekleyinEn son tuz, baharat ve çok az sıvı yağ ilave edelim Hamurumuz mayalandıktan sonra ister dikdörtgen istersek de yuvarlak açıp iç harcı paylaştıralım Kenarlarını kıvırarak pide şekli verelim Fırının en yüksek ısısında alt üst kızarana kadar pişirelim Daha sonra kenarlarına tereyağ veya sıvıyağ sürerek dilimleyip sıcak servis yapalım |
|