Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çanak, kuşbaşılı, pide

Kuşbaşılı Çanak Pide

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşbaşılı Çanak Pide




KUŞBAŞILI ÇANAK PİDE

=MALZEMELER=

5 su b un

yarım p yaşmaya

su,tuz

iç harcı için:

400 gr kuşbaşı et

3 biber

1 domates

5 dal yeşil soğan

1 tutam maydanoz

1 çorba k salça

sıvıyağ

tuz, karabiber

=HAZIRLANIŞI=

Önce unun ortasına yaşmayayı alınOrtasına ılık su koyarak

mayayı ezin Daha sonra su ve tuz ilave ederek yumuşak bir

hamur hazırlayıp mayalanmaya bırakın Bu arada iç harcı için

kuşbaşı eti minik minik doğrayınİçine küp doğranmış domatesi

biberi,yeşil soğan ,maydanoz ve salçayı ekleyinEn son tuz,

baharat ve çok az sıvı yağ ilave edelim Hamurumuz mayalandıktan

sonra ister dikdörtgen istersek de yuvarlak açıp iç harcı paylaştıralım

Kenarlarını kıvırarak pide şekli verelim Fırının en yüksek ısısında alt

üst kızarana kadar pişirelim Daha sonra kenarlarına tereyağ veya

sıvıyağ sürerek dilimleyip sıcak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.