Kremalı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 8 | |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 8 |Kremalı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 4 adet tavuk göğüs eti 4 adet orta boy kabak 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım limonun suyu 2 çay kaşığı tane karabiber Tuz Tarifi: • Kabakları soyup, 4'e bölün • Kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın • Tereyağında göğüs etlerini kızartıp kenara alın • Kalan yağın içine 1 yemek kaşığı un koyup karıştırın • Krema, karabiber, tuz ve 1 bardak su ilave edip sosu 10 dakika kaynatın • Kabakları ve kızarttığınız tavuk etlerini ilave edin • Limon suyunu da koyduktan sonra 10 dakika daha pişirin • Sıcak servis yapın |
|