![]() |
Bumbar Dolmasi ( 5 Kişilik ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bumbar Dolmasi ( 5 Kişilik )Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir adet dolmalık bumbarı 5 eşit parçaya kestikten sonra içlerini iyice temizleyin ![]() ![]() ![]() Bir koyun akciğerini doğradıktan sonra bunları kıyma haline getirin ![]() ![]() Daha sonra süzmeye bırakılan bumbar parçalarının birer uçlarını, içlerinden harç çıkmayacak şekilde bağladıktan sonra, diğer ucuna bir huni takıp sıvazlayarak eşit yayılmasını sağlayın, sonra da diğer uçları bağlayın ![]() Bu işlem de sona erince, içinde 10 bardak su ve 2 çorba kaşığı tuz olan kaynar suya atarak bumbarları 1 saat haşlayın ve sonra süzerek soğumalarını sağlayın ![]() Soğuyunca parmak boyunda parçalara kestikten sonra bir tabak içinde çırpılmış yumurtaya sürün ve içinde kızdırılmış bardak rafine yağ bulunan tavaya atın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|