Hindi Bohçası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindi BohçasıHİNDİ BOHÇASI Malzemeler: - 3 yufka - 2 adet hindi bonfile - 5-6 yemek kaşığı tereyağ - 1 su bardağı ceviz - 2 diş sarmısak - 2 su bardağı yoğurt - 1 yemek kaşığı tuzot - 1 yemek kaşığı pul biber - Yarım demet maydanoz Yapılışı: Yufkaları tek tek tepsiye yayarak orta ısılı fırında kurutun Kuruyan yufkaları bir fırın kabına kırarak yerleştirin Aralarına dövülmüş cevizin yarısını serpin Hindiyi 8 bardak suda haşlayıp didikleyin Yufkaların üzerine sıcak hindi suyunu her tarafını ıslatacak şekilde dökün Hindileri üzerine yerleştirin Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış biber gezdirip maydonozla süsleyip servis yapın![]() Afiyet olsun
|
|
|
|