Hindili Rulo |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindili RuloHİNDİLİ RULO Malzemeler: - 3 adet yufka - 2 adet hindi bonfile - 1 adet havuç - 1 çay bardağı konserve bezelye - 1 su bardağı hindi suyu - 1 çay bardağı sıvı yağ - 1 yemek kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: Yufkaları kare şeklindeki tepsiye buruşturarak ve arasına sıvı yağ sürerek döşeyin Fırında kızarana kadar pişirin Sıcakken üzerine kaynar hindi suyunu dökün Üzerine tepsi kapatıp soğutun Hindi bonfileleri haşlayıp küçük parçalara ayırın Havucu haşlayıp zar şeklinde doğrayın Bezelye, tavuk etleri, havucu, tuz ve karabiberle tatlandırın Soğumuş olan yufkaların kenarına malzemesini koyup sıkıca bir rulo yapın Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerine folyo sarın 15 dakika fırınlayıp dilimleyin Servis yapın![]() Afiyet olsun
|
|
|
|