Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dırdır, kebabı

Dırdır Kebabı |

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dırdır Kebabı |



Malzemeler :

* 1,5 kg koyun kuşbaşı
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çay bardağı et suyu
* 3 tatlı kaşığı sirke
* 4 Adet domates
* 1 tutam mercanköşk
* Un,
* tuz ve karabiber

Hazırlanışı :
Bir cezvede sirke ve bir tutam mercan köşkü 1 saat bekletin Mercanköşk siraaai emip, cezvede 2 kaşık sirke kalana kadar kaynatıp soğumaya bırakın
Et parçalarını una bulayın Tereyağı ve zeytinyağı karışımını bir tavada kızdırın Una bulanmış et parçalarını ilave edip etler nar rengini alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun
Etlerin üzerine daha önce hazırladığınız mercan köşklü siraaai gezdirin Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın Et suyu ilave edin
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayarak etlere ekleyin Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin Ocağı kapatıp bir süre dinlemeye bırakın
Dırdır kebabını servis pirinç pilavıyla tabağına alın İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.