![]() |
İçli Köfte Kroket Hazırlama Süresi: 25 Pişirme Süresi: 10 Kişi Sayısı: 8 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçli Köfte Kroket Hazırlama Süresi: 25 Pişirme Süresi: 10 Kişi Sayısı: 8İçli Köfte Kroket Hazırlama Süresi: 25 Pişirme Süresi: 10 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 1 su bardağı kavrulmuş kıyma 2 su bardağı köftelik bulgur 3 yemek kaşığı irmik 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar 1 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Tarifi: • Bulguru 1 bardak suyla ıslatın 10 dakika kabarması için bekletin ![]() • Üstüne kıyma, toz biber, karabiber, irmik, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri ve un ilave edip yoğurun ![]() • Biber salçasını da ilave ettikten sonra tekrar yoğurun ![]() • Bütün malzemelerin bulgura iyice karışmasını sağlayıp yumuşak bir bulgur hamuru tutun ![]() • Hamurdan parmak şeklinde uzun köfteler yapın ![]() • Kızgın yağda 3 dakika köfteleri sallayarak kızartın ![]() • Her tarafı kızaran köfteleri servis tabağına alıp yanında acı sosla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|