![]() |
Hindili Krep Hazırlama Süresi: 25 Pişirme Süresi: 25 Kişi Sayısı: 6 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindili Krep Hazırlama Süresi: 25 Pişirme Süresi: 25 Kişi Sayısı: 6Hindili Krep Hazırlama Süresi: 25 Pişirme Süresi: 25 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 3 adet yumurta 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 1 su bardağı süt Yarım çay kaşığı tuz İç harcı için: 1 adet hindi göğüs eti 2 su bardağı doğranmış mantar 1 adet kuru soğan 3 tatlı kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Beşamel sos için; 1 su bardağı rendelenmiş kaşar 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Tarifi: • Önce krep hamurunu hazırlayın ![]() • Derin bir kasede yumurtaları un, süt, yumurta ve tuzla birlikte çırpın ![]() • Sulu bir hamur elde edin ![]() • Servis tabağı büyüklüğünde bir teflon tavayı ocağa alın ![]() • Hafifçe tereyağı sürün, kızdırın ve birer kepçe akıtarak tüm krepleri önlü arkalı pişirin ![]() • Bir kenara alın ve iç harcını hazırlayın ![]() • Hindi etlerini parmak parmak doğrayın ![]() • Bir tavaya 2 tatlı kaşığı zeytinyağını alıp, ince kıyılmış soğanları ekleyin ve hindi etleriyle beraber soteleyin ![]() • Tuzunu ve karabiberini katıp, ateşten alın ![]() • Mantarları iyice yıkayıp, limonlu suda 10 dakika bekletin ![]() • Dikine ince ince kıyın ![]() • Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak çevirin ![]() • Altını açarsanız, mantarın fazla su vermesini önlersiniz ![]() • Mantarı 5 dakika pişirmek yeterli ![]() • Mantarların yarısını sotelediğiniz hindi etine karıştırın ![]() • Diğer yarısını beşamel sosla karıştırmak üzere bekletin ![]() • Hazırladığınız kreplere hindi etli harcı paylaştırarak rulo yapın ve tepsiye yerleştirin ![]() • Un, tereyağı, süt ve tuzla birlikte pişirdiğiniz muhallebi kıvamına gelmiş beşamel sosa mantarları ve kaşar peyniri rendesini karıştırın ![]() • Kreplerin üzerini bu sosla kaplayarak fırına verin ![]() • Sos kızarınca fırından alarak sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|