![]() |
Hindi Rosto Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Rosto Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8Hindi Rosto Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 1 adet hindi rosto 10 adet taze patates 2 su bardağı Brüksel lahanası 1 adet kuru soğan 2 adet havuç 2 diş sarmısak 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı hardal Tuz, karabiber Tarifi: • Patates, Brüksel lahanası ve havucu kaynayan suda 5 dakika haşlayın ![]() • Havuçları hamur kalıbıyla şekillendirin ![]() • Tavada sıvıyağı kızdırın ![]() • Dövülmüş sarmısak, Brüksel lahanası, havuc ve patatesleri 5 dakika soteleyin ![]() • Patatesleri ince kıyılmış maydanoza bulayın ![]() • Tavadan Brüksel lahanalarını ve havuçları çıkarın ![]() • Patateslerin üstüne kıyılmış maydanoz serpiştirip 3- 4 sefer karıştırın ![]() • Hindi rostoyu yıkayın ![]() • Tuz, karabiber ve hardalla her yanını ovun ![]() • Sığabileceği kadar bir tencerede 2 kaşık tereyağını eritin ![]() • Rostonun her tarafını çevirerek güzelce kızartın ![]() • Rostoyu bir kenara alıp, aynı tencerede ince kıyılmış soğanı ve sarmısağı sarartın ![]() • Tekrar rostoyu tencereye alın ![]() • Üzerine 2 su bardağı su koyarak tencerenin ağzını kapatın ve et iyice pişinceye dek ateşte tutun ![]() • Rostoyu dışarı alıp, unla karıştırdığınız suyu tencerede kalan et suyuna katın ![]() • Boza haline gelinceye dek pişirin ![]() • Eti dilimleyerek servis tabağına alın ![]() • Üzerine bu hazırlanan sosu gezdirin ![]() • Hazırladığınız sebze garnitürleriyle birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|