Kuzu Sultan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu SultanKuzu Sultan Malzemeler 1 Adet kuzu kol 3-4 Parça kemiksiz kuzu eti 2 Çay kaşığı kekik 2 Çay kaşığı tuz Milföy hamuru Sos için : 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı un 2 Adet rendelenmiş domates 1 Su bardağı etsuyu 1-2 Adet defne yaprağı Hazırlanışı Kuzu kolunu kemiklerinden ayırın İyice açıp döverek genişletin İçine kemiksiz kuzu eti, tuz ve kekiği ilave edip, rulo yapın Milföy hamurunu ruloyu kaplayacak büyüklükte açıp hazırladığınız ruloyu sarın Orta ısılı fırına verip, pişirin Rendelenmiş domatesleri eritilmiş margarinde kavurun Unu ilave edip, birkaç kez karıştırın Et suyunu ve defne yapraklarını ekleyip 1-2 taşım kaynatın Eti fırından alıp, dilimleyin Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, pilav ve patates püresi eşliğinde servis yapın |
|
|
|