![]() |
Nohutlu Etli Patlican Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nohutlu Etli Patlican DolmasıMalzemeler: 4 kucuk boy dolmalik patlican Ic Malzeme: 100 gr dolmalik kiyma 2 yemek kasigi nohut (konserve) 2 yemek kasigi pirinc, yikanip, suzulmus 1 yemek kasigi dere otu, ince dogranmis 1 yemek kasigi maydonoz, ince dogranmis 2 adet taze sogan, kucuk dogranmis 1 cimdik kirmizi aci biber 1 tatli kasigi kadar tuz Karabiber 1 kucuk boy domates 1 kap et suyu 1 yemek kasigi tereyag Terbiyesi: 1/2 limon suyu 1 tatli kasigi kuru nane 1 dis sarimsak, dovulmus Hazırlanışı: Once ic malzemeleri kucuk bir plastik kap icinde kasik ile karisitirin ![]() Simdi bicak yardimi ile patlicanlarin saplarini duz bir sekilde kesip atin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapagini yarim kapatarak kisik ateste patlicanlar yumusayana kadar pisirin, asagi yukari 40 dakika suruyor ![]() Terbiye malzemelerini kucuk bir tabak icinde karistirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|