Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dürüm, kebabı

Dürüm Kebabı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dürüm Kebabı



Malzemeler:

1 kilogram kuşbaşı et (Et bonfilelik olmalı ve terbiyeden sonra buzdolabında bir gün bekletilmelidir), 2 adet orta boy kuru soğan, 2 adet orta boy domates, 10 adet yeşil sivribiber, 2 yemek kaşığı tereyağı, lavaş ekmeği, yeterince tuz, karabiber, kimyon ve kekik Terbiye için: 2 adet orta boy kuru soğan, yarım çay bardağı süt ve yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı: Etin terbiyesi:

Soğanları rendeleyerek suyunu sıkın İçine zeytinyağını ve sütü ilave ederek karıştırın Etleri bu terbiye ile karıştırarak buzdolabında bekletin Kebap eğer sacda yapılacak ise, sacın çukur kısmında ya da geniş yüzeyli bir tavada etleri yıkamadan, suyunu bırakıp çekene dek arada bir karıştırarak kavurun Etler suyunu çektiğinde ince doğranmış soğanı ve tereyağını ekleyin 5 dakika daha kavurun Ardından küçük küçük doğranmış yeşil sivribiberleri de ekleyerek kavurmaya devam edin Daha sonra küp şeklinde doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi, kimyonu ve kekiği ekleyin Etleri ateşin üzerinden alıp lavaş ekmeğinin arasına koyun Dürüm yaparak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.