Kalıpta Köfte |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalıpta KöfteMalzemeler, 250 gram kıyma 1 adet kuru soğan 3 dilim bayat ekmek 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz 1 adet domates 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kekik 2 dilim kaşar peyniri Hazırlanışı, Kuru soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın Bayat ekmeği ılık suda bekletip fazla suyunu süzüp alın Domatesin kabuğunu soyup rendeleyin Derin bir kaba; kıyma, soğan, maydanoz, ekmek, yumurta ve baharatları alın Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun Kaşar peynirini küp şeklinde doğrayıp köfte harcına ekleyin Hafifçe yoğurun Kek kalıplarını yağlayın Köfte hamurunu kalıplara pay edin Fırın tepsisine yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile kapatın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin Pişen köfteleri fırından çıkarıp hafif ılınmasını bekleyin Dikkatlice kalıplardan çıkarıp servis tabağına alın Pirinç pilavıyla servis yapabilirsiniz Afiyet olsun |
|