![]() |
Sultani Bezelyeli Kuzu Şiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sultani Bezelyeli Kuzu Şiş375 g kuzu filetosu (yağları alınmış) 2 limonun kabuğu (ince rendelenmiş) 1 diş sarımsak (kabuğu soyulmuş) 1 tatlı kaşığı tuz % tatlı kaşığı kakule (isteğe bağlı) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 125 g sultani bezelye (kılçıkları ayıklandıktan sonra kaynar suda 30 saniye haşlanıp kurutulmuş) Kızılcık sosu (isteğe bağlı): 125 g kızılcık 1 çorba kaşığı tozşeker 1/2 tatlı kaşığı ararot Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya, bu uzun parçalardan her birini de 12'ye keserek, 2,5 cm'lik küpler halinde 48 parçaya ayırın ![]() Limon kabuğu rendesi, tuz ve sarmısağı bir havana koyup, pürüzsüz hamur kıvamı alıncaya kadar dövün ![]() ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlamak için (isteğe bağlı) bir tencereye 15 cl (1/2 su bardağından biraz fazla) su, kızılcıklar ve tozşekeri koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, karışımı iyice yumuşayıncaya kadar (8 -10 dakika) pişirin ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bıraktıktan sonra, ılınınca üstünü plastik filmle örtün ![]() ![]() Tenceredeki kuzu eti parçalarının her birini bir sultani bezelyeye sanp, bezelye sarılı bu etleri 12 tahta şişe geçirin (et parçalarını açık kalan bölümleri resimde görüldüğü gibi ters yönlere bakacak biçimde şişlere geçirin) ![]() ![]() ![]() Şişleri önceden ısıtılmış 6 servis tabağına 2'şer 2'şer yerleştirip, yanlarına 1 'er kaşık kızılcık sosu koyarak (isteğe bağlı) servis yapın ![]() Not: Kızılcık sosu kullanmıyorsanız, şişleri limon dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|