Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kol, kuzu, sarma, sebzeli

Sebzeli Kuzu Kol Sarma

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Kuzu Kol Sarma



MalzemelerMutfak Zorluk **Süre 60 dkKaç Kişilik 5Yöntem 750 gr kemiksiz kuzu kol
2 Adet havuç
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yaklaşık 1 su bardağı su
Tuz, karabiber Hazırlanışı
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın
  • Havuçları temizleyip iri iri doğrayın
  • 6-7 dakika diri kıvamda kalacak şekilde haşlayın
  • İki parçaya ayırdığınız eti düzgün bir zemine yayın
  • Üzerine tuz ve karabiber serpin
  • Ortalarına havuçları yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarın
  • Kürdanla tutturun yada iple bağlayıp tencereye yerleştirin
  • Üzerini örtecek kadar su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin
  • Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz
  • Pişen et sarmalarını fırın tepsisine dizin
  • Üzerlerine yağ ve yoğurt karışımını sürüp, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-15 dakika kızarıncaya kadar pişirin
  • Dilimleyip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.