Kuzu Stroganof (Fransa) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Stroganof (Fransa)Kuzu Stroganof (Fransa) 500 g eti (sırttan; bütün yağlan alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 (ince doğranmış) 250 g (yıkanıp, kurulandıktan sonra, ince dilimlenmiş) 4 çorba kaşığı süzme 1 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam kara (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 çorba kaşığı taze (doğranmış) Zeytinyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Yağ ısınınca ateşi kısıp, ları koyarak, yumuşayıncaya (ama renkleri pembeleşmemelidir) kadar (7 - 8 dakika) sote edin Sonra delikli kaşıkla bir tabağa çıkarıp, bir kenara bırakın Ateşi açıp, tavaya et şeritlerinin yarısını koyarak, harlı ateşte renkleri hafifçe dönünceye kadar (1 - 2 dakika) sote edin Sonra delikli kaşıkla tabaktaki ların üstüne çıkarıp, kalan et şeritlerini de aynı biçimde sote ederek, tabağa çıkarın Sonra bütün et şeritleri ve ları yeniden tavaya koyup, ateşi kısın ve ları ekleyerek, karışımı lar yumuşayıncaya kadar (4 - 5 dakika) kısık ateşte pişirin Yoğurdu ve hardalı ekleyip, karıştırdıktan sonra, 3 - 4 dakika ısıtın Tuzu ve karai serpip, tavayı ateşten alarak, stroganofu ısıtılmış bir servis tabağına aktarın Maydanoz ve taze ları serpiştirip, servis yapın SERVİS ÖNERİSİ: Ortası püresiyle doldurulmuş püresi topaklarıyla |
|