![]() |
Kuzu Stroganof (Fransa) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Stroganof (Fransa)Kuzu Stroganof (Fransa) 500 g eti (sırttan; bütün yağlan alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 (ince doğranmış) 250 g (yıkanıp, kurulandıktan sonra, ince dilimlenmiş) 4 çorba kaşığı süzme 1 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam kara (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 1 çorba kaşığı taze (doğranmış) Zeytinyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Ateşi açıp, tavaya et şeritlerinin yarısını koyarak, harlı ateşte renkleri hafifçe dönünceye kadar (1 - 2 dakika) sote edin ![]() ![]() Sonra bütün et şeritleri ve ları yeniden tavaya koyup, ateşi kısın ve ları ekleyerek, karışımı lar yumuşayıncaya kadar (4 - 5 dakika) kısık ateşte pişirin ![]() Yoğurdu ve hardalı ekleyip, karıştırdıktan sonra, 3 - 4 dakika ısıtın ![]() ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Ortası püresiyle doldurulmuş püresi topaklarıyla ![]() |
![]() |
![]() |
|