Arap Saçı |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arap SaçıARAP SAÇI Malzemeler: - 2 su bardağı pirinç, - 1/2 kg beyaz lahana, - 1/2 kg soğan, - 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık, - 2 yemek kaşığı kuş üzümü, - 4 yemek kaşığı toz şeker, - 1 su bardağı zeytinyağı, - 2 yemek kaşığı kuru nane, - 1/2 demet dereotu, - 1 çay kaşığı yenibahar, - 1/2 çay kaşığı tarçın, - 1/2 çay kaşığı karabiber, - 2 limon suyu, - Tuz Yapılışı: Soğanları temizleyip, yemeklik doğrayın Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı pembeleşinceye kadar kavurun Pirinci yıkayıp süzün Tencereye ilave ederek kavurmaya devam edin Lahanayı ince kıyın Az su ile haşlayıp süzün Pirince ilave edip, üzerini örtünceye kadar su ekleyin Tencereye yıkanmış üzüm, tuz ve şekeri ilave edin Son olarak baharatları, kıyılmış dereotunu ve naneyi ilave edin Suyunu çekince üzerine limon suyunu gezdirip, dinlendirin Soğuyunca servis yapın Afiyet olsun |
|