Boyoz... |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Boyoz...İzmirlilerin sabah evden çıktıklarında koşa koşa bindikleri vapur ya da otobüslerden iner inmez karşılaştıkları bir Ege klasiğidir boyoz Malzemeler: · 2 su bardağı un · 1 su bardağı su · 1 tatlı kaşığı sirke · 1 tatlı kaşığı limon suyu · 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı · 1 su bardağı mısırözü yağı · Yarım tatlı kaşığı tuz Kabaklı iç malzeme: · 2 kabak · 1 patlıcan · 1 soğan · 1 domates · 2 çorba kaşığı sıvıyağ · Tuz Patatesli iç malzeme: · 2 patates · 2 yumurta · 15 kahve fincanı tulum peyniri · 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri Hazırlanışı: * Kabaklı iç malzeme için; patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin Domates, kabak ve soğanın kabuklarını soyun Patlıcanın suyunu sıkıp kâğıt havlu ile kurulayın Sebzeleri rendeleyin Tavada sıvıyağı kızdırıp tuz ekleyerek sebzeleri suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin Patatesli iç malzeme için; patatesleri haşlayın Kabuklarını soyup çatalla ezin Yumurta, tulum ve kaşarpeynirini ekleyip karıştırın * Unu yoğurma kabına alın Ortasını havuz gibi açıp su, sirke, limon suyu, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyin ve 10-15 dakika kuvvetlice yoğurun Derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağı ekleyin Yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 dakika bekletin AFİYET OLSUN |
|