![]() |
Lor Peynirli Papatya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lor Peynirli PapatyaLor Peynirli Papatya tarifi için Malzemeler : • Un 1000 g • Maya 50 g • Toz şeker 100 g • Yumurta sarısı 1 adet • Tuz 10 g • Lor peyniri 300 g • Su 500-550 g • Vişneli Dolgu Maddesi İçin • Vişne kompostosu suyu 400 g • Toz şeker 100 g • Nişasta 40 g • Vişne kompostosu 350 g Lor Peynirli Papatya yemeğinin hazırlanışı: </STRONG>Vişne Dolgu Maddesi İçin Bir kabın içine vişne suyu, toz şeker, nişasta karışımı konur ve ateşte karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir ![]() ![]() Papatya’nın Tamamlanması Unun ortası açılır bütün malzemeler ilave edilerek elde yoğrulur ![]() ![]() Bölünmüş hamurlar el ile yuvarlanıp tepsiye aralıklarla yerleştirilir ![]() ![]() Papatyalar mayalanınca üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür, daha sonra önceden hazırlanmış vişneli dolgu maddesi hamurun tam ortasına sıkma torbası yardımıyla doldurulur, üstlerine file fındık serpilip fırına verilir ![]() ![]() Soğuduktan sonra üzerlerine eritilmiş kayısı marmelatı fırça ile sürülür ![]() |
![]() |
![]() |
|