Mısırlı Acılı Hamur Açması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısırlı Acılı Hamur AçmasıMalzemeler : * 2 su b un* 1 çay b yoğurt* 1 yumurta * 1 çay k karbonat* 1 çay k tuzAcılı sos için: * 2 domates * 3 közlenmiş kırmızı biber * 2 diş sarımsak * 1 kase mısır * 1 tutam maydonoz * yeşil soğan * fesleğen * taze nane * zeytinyağı * limon Hazırlanışı : Hamur için un, yoğurt,yumurta, karbonat ve tuzu karıştırıp hamuru hazırlayın Hamuru 5 dakika dinlendirdikten sonrayarım santim kalınlığında açıp üçgen parçalara kesin Kızgın yağda puf böreği gibi kızartın Hamurlarınız çok güzel kabaracaktır Kızaran hamurları peçete serilmiş bir tabağa çıkartın Sosu için doğrayıcınıza domates ve köz kırmızı biberi alın Üzerine sarımsakları ilave edip irice parçalayın Bu karışımı bir kaseye alıp üzerine tane mısır ilave edin İnce doğradığınız maydanoz,yeşil soğan,fesleğen ve naneyi de ekleyin En son zeytinyağı ve limon ile lezzetlendirin Kızarmış hamurları bu hafif acı lezzetli sosla ikram edin |
|
|
|