Mısırlı Acılı Hamur Açması |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısırlı Acılı Hamur AçmasıMalzemeler : * 2 su bun * 1 çay byoğurt * 1 yumurta * 1 çay kkarbonat * 1 çay ktuz Acılı sos için: * 2 domates * 3 közlenmiş kırmızı biber * 2 diş sarımsak * 1 kase mısır * 1 tutam maydonoz * yeşil soğan * fesleğen * taze nane * zeytinyağı * limon Hazırlanışı : Hamur için un, yoğurt,yumurta, karbonat ve tuzu karıştırıp hamuru hazırlayın Hamuru 5 dakika dinlendirdikten sonra yarım santim kalınlığında açıp üçgen parçalara kesinKızgın yağda puf böreği gibi kızartın Hamurlarınız çok güzel kabaracaktır Kızaran hamurları peçete serilmiş bir tabağa çıkartın Sosu için doğrayıcınıza domates ve köz kırmızı biberi alınÜzerine sarımsakları ilave edip irice parçalayınBu karışımı bir kaseye alıp üzerine tane mısır ilave edin İnce doğradığınız maydanoz,yeşil soğan,fesleğen ve naneyi de ekleyin En son zeytinyağı ve limon ile lezzetlendirin Kızarmış hamurları bu hafif acı lezzetli sosla ikram edin |
|