Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açması, acılı, hamur, mısırlı

Mısırlı Acılı Hamur Açması

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısırlı Acılı Hamur Açması






Malzemeler :

* 2 su bun
* 1 çay byoğurt
* 1 yumurta
* 1 çay kkarbonat
* 1 çay ktuz

Acılı sos için:

* 2 domates
* 3 közlenmiş kırmızı biber
* 2 diş sarımsak
* 1 kase mısır
* 1 tutam maydonoz
* yeşil soğan
* fesleğen
* taze nane
* zeytinyağı
* limon

Hazırlanışı :

Hamur için un, yoğurt,yumurta, karbonat ve tuzu karıştırıp hamuru hazırlayın Hamuru 5 dakika dinlendirdikten sonra
yarım santim kalınlığında açıp üçgen parçalara kesinKızgın yağda puf böreği gibi kızartın Hamurlarınız çok güzel kabaracaktır Kızaran hamurları peçete serilmiş bir tabağa çıkartın Sosu için doğrayıcınıza domates ve köz kırmızı biberi alınÜzerine sarımsakları ilave edip irice parçalayınBu karışımı bir kaseye alıp üzerine tane mısır ilave edin İnce doğradığınız maydanoz,yeşil soğan,fesleğen ve naneyi de ekleyin En son zeytinyağı ve limon ile lezzetlendirin Kızarmış hamurları bu hafif acı lezzetli sosla ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.