Kaşarlı Karnabahar Böreği |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaşarlı Karnabahar BöreğiKAŞARLI KARNABAHAR BÖREĞİ =Malzemeler= 1 Tane orta boy karnabahar Beşamel sos için: Yarım paket margarin 2 Su bardağı süt 3 Çorba kaşığı un 1 Tane yumurta sarısı 1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi Tuz =hazırlanışı= Karnabaharı iri iri doğrayıp iyice yıkayınızSoğuk tuzlu suda biraz haşlayıp,sonra karnabaharları soğuk suyun içine atın,buradan süzgüye alın Süzüldükten sonra fırın tepsisine sıralayınÜzerine beşamel sosu dökün daha sonra kaşar peyniri rendesi serpip kızgın fırına verin Sos yapımı: Margarini tencereye alın,içine unu katıp hafif kavurun sonra yumurta sarısıyla çırpılmış sütü yavaş yavaş eklerken bir yandan karıştıralım topak olmasın tuzunu ekleyip koyulunca ocaktan alalım |
|