![]() |
İspanaklı Nemse Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Nemse BöreğiISPANAKLI NEMSE BÖREĞİ =malzemeler= Yaprak hamuru malzemesi: 5 su bardağı un 1/4 limon 1 büyük paket margarin (250 gr ![]() 1 tatlı kaşığı tuz İçi için: 500 gr ![]() =hazırlanışı= Unu eleyip, ortasını açınız ![]() ![]() ![]() Normal yumuşaklıktaki yağı yağlı kâğıt arasında her tarafı aynı kalınlıkta olmak üzere merdane ile bastırarak iki misli büyütünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Un serperek merdane ile yarım parmak kalınlığında uzun dikdörtgen şeklinde açınız ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlenen hamuru hafif un serpilmiş tahta üzerinde açma ve katlama işlemini üstte anlatıldığı şekilde birkere daha tekrarlayınız ![]() Yaprak hamurunu 3-4 mm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|