![]() |
Ruki Pizza Margarita Tarifi 5 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ruki Pizza Margarita Tarifi 5RUKI PIZZA MARGARITA TARIFI 5 Cok eski yillarda Italya’da , Roma’da, Venedik’te kocaman profosyonel dev tepsilerde pismis incecik kagit gibi soguk pizzalari,dikdortgen kesip satarlardi pizzacilarda ; ayakta-sokakta yemek icin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ½ kap ekmek unu 7 gram, 1 yemek kasigi-ustleri her zaman duzlenmis ,toz aktif kuru maya 1 ½ kap yani 375 ml ilikca su 1 ½ tatli kasigi tuz 3-5 yemek kasigi sizma zeytinyagi veya sivi yag 2 adet 20 cm capinda gibi pizza veya 40 cm capinda ince hamurlu 1 adet pizza cikar ![]() PIZZA ustune ise; 300-400 gramlik ezilmis,sote edilmis vs koyuca domates sosu-kaliteli konserve de olabilir-veya siz en iyisi evde yapin 25 adet buyuk feslegen yapragi 250 gram mozzarella veya beyaz peynir de olabilir tuz+karabiber 3-4 yemek kasigi sizma zeytinyagi uste gezdirilecek Ilikca Suyun yarisi +mayayi karistirin ve aaagahta 5-7 dakika birakin ![]() Un+otekileri karistirin;maya hazir olunca ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsinizi sivi yagla bolca yaglayin elle kenarlari dahil ![]() Alin ve az unlu aaagahta avuc ici ile gazini cikartin;2 ye kasin ve herbirini top yapin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Firini 500F/250 C sicak isitin 15 dakika onceden ![]() Domatesleri+feslegen yapraklarini pizzaya yayin+ustune biraz zeytinyagi akitin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|