Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, kepekli, sütlü

Kepekli Sütlü Ekmek

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kepekli Sütlü Ekmek



Malzemeler:

1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı beyaz un
Alabildiği kadar kepekli un

Hazırlanışı:

Çukur bir kabın içinde ılık su, yaş maya ve toz şeker parmak uçlarıyla maya eriyene kadar karıştırılır Üzerine ılık süt, sıvı yağ ve tuz eklenir, karıştırılır Daha sonra elenmiş beyaz un ve ele yapışmayan kıvam alana kadar elenmemiş kepekli un katılır İçinde gözenek kalmayana dek yoğrulur Hamurun üzeri kapatılır,1 saat ılık ortamda dinlendirilir Süre sonunda hamur tekrar yoğrulur ekmek şekli verilir Ilık ortamda yarım saat daha bekletilir Üzerine yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı un karışımı sürülür Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.