![]() |
İtalyan Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan EkmeğiMalzemeler, Hamuru için, 1,5 tatlı kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı esmer şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya 4 su bardağı un Yarım çay bardağı mısır unu Üzeri için, 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı su Hazırlanışı, Yoğurma kabına; zeytinyağı, su, esmer şeker, tuz, maya ve unu alıp karıştırın ![]() Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ![]() Hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletin ![]() Sürenin sonunda hamuru un serpilmiş aaagahın üzerine alın ![]() Hamuru iki parçaya ayırın ![]() Ayırdığınız her parçayı somun ekmek olacak şekilde biçimlendirin ![]() Fırın tepsisini yağlayıp bir miktar mısır unu serpin ![]() Hazırladığınız somun ekmekleri aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin ![]() Üzerine nemli bez örtüp 45 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda bezi kaldırın ![]() Yumurta ve suyu karıştırıp ekmeklerin üzerine sürün ![]() Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ![]() Pişen ekmekleri fırından çıkarıp üzerine bez örtün ![]() Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|