![]() |
Erzurum Usulü Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Usulü MantıErzurum Usulü Mantı tarifi için Malzemeler : • 1 çay kaşığı tuz • 400 gr un • 1 çay kaşığı kabartma tozu • 1 adet yumurta • 1 su bardağı su • 100 gr kıyma • 1 çay kaşığı tuz • 1 çay kaşığı karabiber • 1 dal maydanoz • 1 çay kaşığı kimyon • 1 çay kaşığı pul biber • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 çay kaşığı pulbiber • 1 çorba kaşığı yoğurt • 1 diş ince kıyılmış sarımsak Erzurum Usulü Mantı yemeğinin hazırlanışı: </STRONG>Un, kabartma tozu, tuz, yumurtayı ekleyip azar azar suyu ekleyerek katı bir hamur hazırlayın ![]() Oklava ile hamuru açın ![]() ![]() ![]() ![]() 500 gr suda tuz ile birlikte haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|