![]() |
Mantı Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantı YapımıHamuru ben açtım ![]() ![]() ![]() Malzemeler: Hamur için: Kullandığım su bardağı = 240 ml = 1 cup 3 su bardağı un (420 gr) 1 yumurta 200 ml ılık su 1 tatlı kaşığı tuz İç için: 300 gr orta yağlı kıyma 1 adet küçük kuru soğan tuz, karabiber Domatesli sos için: 2 yemek kaşığı zeytinyağ 2 adet rendelenmiş domates 1 yemek kaşığı domates salçası pul biber, nane Yapılışı: Hamur için unu bir kaba alın, ortasına çukur açın içine yumurtayı kırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru 3 parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mantıları pişirmek için bir tencerede suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mantı pişerken üstü için sosu hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mantıları süzün ama suyunun birazı dibinde kalsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|