Sütlü Pofidik Poğça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Pofidik PoğçaSütlü Pofidik Poğça tarifi için Malzemeler :
yemeğinin hazırlanışı: </STRONG>Derince bi kaba unumuzu eliyerek basliyoruz ortasini havuz seklinde acip iki adet mayagimizi bi caybardagi sekerimizi bosaltiyoruz bir bardak ilik sutumuzle mayalarimizi eritiyoruz 10 dakika dinlemeden sonra mayamiz kapariyor ve sirasiyle bi bardak sivi yagimizi bosaltiyoruz ve geriye kalan 3 bardak sutumuzu ve 1 tatli kasigi tuzumu serpelim ve unumuzla yoguralim;hamurumuzu yaklasik 3 saat dinledirelim dinlenme sonrasinda tepsimizi yaglayalim hamurumuzdan parcalar koparik yuvarlayalim ve tepsimize dizelim cirpilmis yumurtayi (beyaziyla birlikte)hamurlarimiza surelim ve 25 dakika ilik bi ortamda dinlendirelim firinimizi yakalim 25 dakikanin sonunda hamurlamizi 180 derece ayarlanmis firinda 20dakika(firininizin ayarini kendinize gore belirleyin)20-25 dakika pisirin firindan cikinca ustunu nemli bi bezle ortun 5 dakika kadar iste bu kadar kocaman pofidik pogcalariniz kahvaltilarinizda harika oluyor afiyet olsun saygilar![]() ![]() ![]() |
|
|
|