Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
harnup, keçiboynuzu, şerbeti

Keçiboynuzu Şerbeti (Harnup)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keçiboynuzu Şerbeti (Harnup)




KEÇİBOYNUZU ŞERBETİ (Harnup)

Kullanılacak malzeme:
3 kilo keçiboynuzu (etli ve yumuşak cinsinden)
10 litre su

Yapımı:
Etli ve ballı, oldukça yumuşak cinsinden üç kilo keçiboynuzunu kırıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra önce havan da ezmeli, sonra mümkünse makineden geçirmeli Mümkün değilse çok küçük parçalar haline gelinciye kadar havanda ezmeye devam etmeli Havanda küçük parçalar haline getirilen bu keçiboynuzunu bir büyük emaye kaba koyarak üzerine 10 litre kaynar bir halde sıcak suyu döküp karıştırdıktan sonra ağzını sıkıca kapamalı ve 48 saat bu halde bırakmalı 48 saat sonra temiz yıkanmış, kalınca, fakat seyrek dokunmuş kaput bezi cinsinden bir bezle yapılmış torbaya boşaltarak süzmeli ve süzerken de iyice sıkmalı Küspenin içinde tad ve şerbetin kalmamasına dikkat etmeli Elde edilecek şerbet az tatlıysa içine bir miktar şeker katmak mümkündür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.