Antalya Piyazi (Antalya) Malzeme: Kuru Fasulye 2 Su Bardağı Sarmısak (Ezilmiş) 4 Diş Tahin 2-3 Ço |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Antalya Piyazi (Antalya) Malzeme: Kuru Fasulye 2 Su Bardağı Sarmısak (Ezilmiş) 4 Diş Tahin 2-3 ÇoANTALYA PİYAZI (ANTALYA) MALZEME: Kuru fasulye 2 su bardağı Sarmısak (ezilmiş) 4 diş Tahin 2-3 çorba kaşığı Limon 2 adet Sirke 2 çorba kaşığı Zeytinyağı 2 kahve fincanı Tuz 2 tatlı kaşığı Haşlanmış yumurta 2 adet Taze soğan (kıyılmış) 1 demet Maydanoz 1/2 demet Pul biber 2 tatlı kaşığı Domates 2 adet YAPILIŞI: Fasulyeleri akşamdan sabaha tuzlu su içinde bekletiniz Şişsinler Fasulyelerin fazla beklemeden pişmesini istiyorsanız tuzlu bol su içinde beş dakika kaynatınız Kaynama suyunun içinde 1 saat bekletiniz Şişmiş fasulyeleri orta ateşte tuzlu bol su içinde yaklaşık 20 - 25 dakika ön haşlamaya tabi tutunuz Haşlama suyunu dökünüz Yıkayıp tekrar tencereye koyunuz Fasulyeleri ikinci kez, yarık yarık olup iyice pişinceye, tencerede çok az haşlama suyu kalıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın Pişmiş fasulyelerden 2 ile 3 çorba kaşığı kadarını alın Çukur bir kaba koyun Çatalla iyice ezin ve üzerine sarmısak dişlerini, tahini, limon suyunu, siraaai, tuzu, zeytinyağını katın Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp tenceredeki fasulyelerin üzerine döküp harmanlayın Tenceredeki fasulyeleri çukurca bir servis tabağına aktarın Üzerine kıyılmış taze soğan ve maydanozu, pul biberi katıp karıştırın Domates dilimleri, ikiye bölünmüş haşlanmış yumurta ile süsleyip servis yapın |
|