![]() |
Kokteyl Ve Kokteyl Tarihi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kokteyl Ve Kokteyl Tarihi...Kokteyl, çeşitli içkilerden yapılan karışım veyahut değişik içkili parti, kutlama anlamındadır ![]() ![]() Kokteyl; buzlu, rum, viski, şarap, aromalı meyve sularıyla renklendirilmiş, yumurtalı, acılı, ekşi, şekerli içkilerin bardakta yada çalkalama kabında karıştırılması ile elde edilen bir içecektir ![]() Bazı kaynaklara göre, Amerikan bağımsızlık savaşları zamanında New York’ta tavernası olan Betsy Flanagon adındaki bir kadın, İngilizlerin taraftarı olan bir komşusunun tavuğunu çalıp, pişirir ve kutlama olarak tavuğun telekleriyle tavernasında kullandığı bardakları süsler ![]() ![]() ![]() Diğer bir anlatıma göre, Fransız doktor Antoine Amedee Peychaud, New Orleans’ta sindirimi kolaylaştırmak için bitter diye adlandırılan içkileri hazırlayıp konyakla karıştırarak arkadaşlarına iki taraflı yumurta kaplarında ikram eder ![]() ![]() Kokteyl ile ilgili başka bir kaynağa göre bir Aztek efsanesi bulunmaktadır ![]() ![]() Kokteyl reçeteleri, düzenlenen çeşitli kokteyl yarışmalarına katılır ve kazanan reçeteler kayda geçerler ![]() Kokteyller genel olarak üç kategoride toplanır ![]() -- yemeklerden önce aperatif olarak içilen karışımlar -- yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırıcı olarak içilen karışımlar --parti gibi kutlama, toplantı yerlerinde içilenler |
![]() |
![]() |
|