Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keloğlan, pastası, tarifi

Keloğlan Pastası Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keloğlan Pastası Tarifi



Malzemeler
  • 10 tane taze kayısı
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 10 tane kuru kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kg süt
  • 2 çorba kaşığı fıstık
  • 15 paket pötibör bisküvi
  • 3 tane incir şekerlemesi
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı kayısı marmeladı
  • 50 gr margarin
  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • 2 çorba kaşığı un

Yapılışı

Kayısıların saplarını çıkarın, güzelce yıkayın Ve, küçük küçük doğrayın Derince bir tencerede, 1 kilo süt, margarin, un, toz şeker, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını iyice çırpın Sonra da, orta hararette kaynayıncaya kadar pişirin

Tencereyi ateşten aldıktan sonra, fıstık, kayısı, incir şekerlemesi, pötibör bisküvi kırıkları koyup harmanlayın Bir tabağa ters dökerek üzerine kayısı marmeladı döküp ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.