![]() |
Gece İle Gündüzün Sırrı |
![]() |
![]() |
#1 |
90burcu
|
![]() Gece İle Gündüzün SırrıÖylesine bir geceydi bu gece ![]() ![]() ![]() İnsanlar yine evlerinde dinleniyorlardı ![]() Kimileri belkide geceye hakkını vermemek için direniyorlardı ![]() Kimileri belkide hakkını veremiyordu ![]() Geceyi onlara dayanılmaz kılanlar oluyordu ![]() Ağlayanlarda oluyordu şüphesiz ![]() Gözyaşlarını geceye saklayanlar ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat bunlara rağmen öylesineydi bu gece ![]() ![]() Gecenin büyüsünü bozamıyordu kimse, kutsallığını… En içten duygular gece patlayıveriyordu ![]() En yürekten şiirler gece yazılıyordu… En hüzünlü ve hasret kokan mektuplar ![]() İstisnasız herkesin dostuydu gece… Gece insanı kendisiyle başbasa bırakıyordu adeta… Gündüzün veremediğini gece tamamlıyordu ![]() İnsanın bir hayatı ikiye ayrılmıştı ![]() Gündüz ve gece… Gündüz insanın dışarıya kanat çırpmasıydı ![]() ![]() Gece ise insanı gündüze hazırlayan bir anneydi ![]() İnsanın kendisine geri dönmesini sağlayarak , kendi öz benliğini sorgulamasına vesile oluyordu ![]() Gündüz , „ ben burdayım „ diyen insan yine „ ben burdayım „ diyebilmesi için gece kendisini bir aynada keşfederek „ ben kimim ? „ sorusunun muhasebesini yapıyordu ![]() Gece ile gündüz arasında sanki gizli bir bağ vardı ![]() Gece yapılanlardan gündüzün haberi oluyordu ![]() Gündüz yapılanlardan gece zerresini kaçırmıyordu… „Geceyi gündüze sokarsın, gündüzü geceye sokarsın" ![]() "O, geceleyin sizi ölü gibi kendinizden geçirip alan (uyutan) ve gündüzün kazandıklarınızı bilen, sonra da belirlenmiş eceliniz tamamlanıncaya kadar gündüzleri sizi tekrar diriltendir ![]() ![]() Ölüm ve dirilis… Iste gece ile gündüzün arasındaki ilişki buydu… İnsanlığa anlatılmak istenende buydu aslında… ![]() Her gece oluşunda gözlerimizin kapanması aslında ölmeyi etüd etmekti ![]() Ölümü anlayabilmekti ![]() Teneffüs edebilmekti… Gündüz ile dirilişe geçmekti… Yaşıyorduk gece ile gündüzün arasında… Gece ile gündüzün aslında bizlerin aynası olduğunu bilmiyorduk ![]() Gece bizim ruhumuz, gündüz elbisemizdi ![]() Çıkardık elbisemizi ruhumuza teslim ettik… Öylesine bir gecenin…öylesine bir gündüzün ehemmiyetini, kudsiyetini kulaklarımıza fısıldadılar; Geceye hakkını vermeniz, gündüzden hakkınızı almanız dileğiyle… |
![]() |
![]() |
|